De staat van de Boer

Afgelopen week kwam Trouw.nl met de uitkomsten van hun groots opgezette enquête onder boeren https://destaatvandeboer.trouw.nl/ . De uitkomsten zijn verrassend, soms kwetsbaar maar bovenal positief voor de boeren en samenleving. 70% van de boeren geeft aan te willen verduurzamen en 50% van deze groep wil dit samen doen met een natuurorganisaties. Vaak komt in de gesprekken van afgelopen week de vraag naar voren, hoe dan?

Een van onze kernteam leden, Heleen Lansink-Marissen stond zaterdag met een artikel in de krant. Een van de dingen die Heleen en haar man Rogier hebben gedaan is hun hulpvraag delen met andere mensen, bekenden en onbekenden. Door deze gesprekken zijn ze met andere ogen naar hun melkveebedrijf gaan kijken. De gesprekken hebben invloed gehad op de bedrijfsvoering.

Een kerneigenschap van Boeren van Nederland Nederland is om in contact te komen met de samenleving, liefst buiten de ‘agrarische bubbel’, om samen de dialoog aan te gaan. De waarde van de gesprekken zijn ongekend, het verbind, enthousiasmeert, geeft energie en raakt. Laten we elkaar opzoeken en echt in gesprek gaan, echt luisteren naar elkaar.

Bloggende boerin Heleen Lansink

 

Geef een reactie